bakning

Guuuuud så seg denna sida är idaaaaag!

vaknade runt två, var hur skönt som helst att sova så länge och nu känner ja mig riktigt utvilad. dock kanske inte så bra att vrida på dugnet nu när skolan snart börjar igen. menmen. Fick äntligen tag på silvertoningar så det blev fix med hårfärgen. mtt hår har inte snygg färg just nu men lite konstiga färger är sånt man får stå ut med när man ska gå från mörkhårig till blond. det är så mycket olika färger som kommer fram när man har färgat håret typ tusen gånger, gjort lila och röda slingor osv.usch och fy. men snart är jag blond iaf.



kväll vet jag inet riktigt vad som händer som vanligt men jag ska iaf vara duktig och baka bullar nu!

Här är ett recept som ska bli tll ca 20 st bullar:

1/2 paket jäst
50 g smör/margarin
3 dl mjölk
1/2 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl

fyllning:
50 g smör/margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker

Gör så här:

smula jästen i en bunke.
smält matfettet.
tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).
häll över lite över jästen och rör om tills den löst sig.

häll i resten av vätskan och tillsätt socker, salt och nästan allt av vetemjölet (lite ska sparas till utbakningen).
arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter.
låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

blanda matfettet med kanelen och sockret.
själv tycker jag det är godast om man tar vaniljfyllning och blandar med kanel.
då tar du 4 msk vaniljsocker 1/2 dl socker och blandar med 50 gram smör.
sedan när du har penslat över det på den utkavlade degen strör du över ganska mycket kanel.

ta den jästa degen och kavla ut den till en tunn platta.
stryk över fyllningen och rulla sedan ihop degen.
skär rullan i ca 2 cm breda bitar.
lägg bitarna i bullpapper eller som de är på bakplåtspapper.

låt bullarna jäsa under en handduk i 20 minuter.
pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över strösocker.
sedan är det bara själva gräddningen kvar. 250 grader i ca 8 minuter.

mums!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0